ÖTLET, INSPIRÁCIÓ, FELKÉSZÜLÉS 3 LÉPÉSBEN

Valósítsad meg terveidet! Sikeres vállalkozást szeretnél? Megvalósítod kitűzött céljaidat? Valami újdonság létrehozásán gondolkozol? Az alábbi összefoglaló segít neked az első lépések megtételében.

1. ÖTLET

A sikeres vállalkozáshoz elengedhetetlen egy kreatív, inspiráló, ugyanakkor életképes ötlet, melynek megvalósítása értéket teremt majd vevőid, ügyfeleid számára.

Ha inspiráló gondolatod támad írd fel magadnak és oszd meg ötleteidet barátaiddal, beszélgess róla potenciális fogyasztóiddal, tájékozódj a megvalósítási lehetőségekkel kapcsolatban.

Nem minden jó ötletből lesz sikeres vállalkozás, de minden sikeres üzlet valaha egy kósza gondolat volt, amiről valaki a fejébe vette, hogy megvalósítja, és addig-addig fejlesztette, dolgozott a megvalósításon, míg az komplett üzleti koncepcióvá, majd sikeres vállalkozássá forrta ki magát.

Kitartó és céltudatos cselekvés kell a megvalósításhoz, szabad és kreatív elme pedig a koncepció kidolgozásához.

Volt már olyan ötleted, aminek már csak a létezésétől is boldogabb és motivált voltál? Ezeket az inspiráló gondolatokat érdemes feljegyezni és eljátszani a megvalósítás gondolatával, hogy idővel a gondolatból terv, a tervből cselekedet, abból pedig sikeres vállalkozás lehessen.

A SIKER CSAK ÉS KIZÁRÓLAG RAJTAD MÚLIK, CSELEKSZEL VAGY KIFOGÁSOKAT KERESEL?

2. INSPIRÁCIÓ

A sikeres vállalkozás létrehozásához pontosan fogalmazd meg kitűzött céljaidat. Olyan célt tűzz ki magadnak, amit mikor elérsz tiszta szívből örülni tudsz majd neki.

Nincs két egyforma ember, mindannyian másra vágyunk, más hoz minket annyira lázba, hogy céltudatos és kitartó munkával meg is valósítsuk.

Az igazán eltökélt és céltudatos cselekvés vezet leghamarabb eredményre.

Ha szívvel lélekkel csinálod, amit csinálsz, és már az alkotó folyamatot is élvezed tudsz igazán nagyot alkotni, ne érd be kevesebbel.

SOSE FELEJTSD EL, MIÉRT PONT AZZAL FOGLALKOZOL, AMIVEL, TARTSD MINDIG SZEM ELŐTT CÉLJAIDAT.

Mérd fel a lehetőségeidet, járj utána a sikeres példáknak, keress magadnak példaképet, akire felnézhetsz és nehéz pillanatban motivál Téged. Segíteni fog, hogy Neki is sikerült, Ő sem adta fel, kitartott és megcsinálta, ráadásul nem is akárhogy.

3. FELKÉSZÜLÉS

Az üzleti koncepció kidolgozásához elengedhetetlen a piacon működő erők és trendek ismerete, a versenytárselemzés és a célközönség motivációjának feltérképezése.

INFORMÁLÓDJ

Ismerd meg a piaci szereplőket, tanulj a sikereikből, hibáikból. Érdemes megismerni a versenytársak, helyettesítő termékek üzleti koncepcióját, pozicionálását, stratégiáját, értékajánlatát, árazási és értékesítési stratégiáját.

Mérd fel miben tud többet adni a te megoldásod, miért érdemes a tiédet választani, miben különbözik a többi lehetőségtől.

A piac alapos ismerete elengedhetetlen, hogy piacképes terméket fejlessz, mérd fel, mire érdemes specializálódni, milyen fogyasztói csoportot érdemes megcélozni, vagy éppen melyik értékesítési technikát érdemes alkalmazni.

Mérd fel mennyire telített a piac, milyenek a belépési korlátok, milyen a piaci verseny, illetve hogyan pozícionálhatod termékedet versenytársaidhoz képest.

Ismerd meg fogyasztóidat! Tisztában vagy fogyasztóid szokásaival, igényeivel, és problémáival? Tudod mi fontos számukra, mit preferálnak? Alakíts ki velük folyamatos kapcsolatot, hogy naprakész terméket, szolgáltatást nyújthass számukra.

Járj utána, hogy terméked/szolgáltatásod fogyasztóid számára milyen fontos probléma megoldásában segít(het)! Érdemes keresni a kielégítetlen fogyasztói igényeiket, hogy Te lehess az első, aki segít nekik. Ez nagyban hozzájárulhat terveid megvalósításához, javítva a kilátásokat.

KÉSZÍTS TERVET

Mérd fel a lehetőségeket és találd ki, hogyan tudod legegyszerűbben elérni céljaidat.

A vállalkozás jövője szempontjából meghatározó a tervezés folyamata, nem csak új, de működő vállalkozások esetében is.

Minél változékonyabb a vállalkozás környezete, annál fontosabb, hogy felkészült legyél, és határozott elképzelésed legyen arról, adott helyzetekben mit érdemes tenni.

Készülj fel a várható és váratlan eseményekre egyaránt. A legfontosabb, hogy terved valós tényeken alapuljon, a lehetőségekhez mérten a legjobb és legmegalapozottabb terv elkészítésére törekedj, melyet a feltételek változása esetén megújíthatsz, aktualizálhatsz.

KÉSZÍTS TERVET

Nagyon fontos, hogy tudjuk honnan jöttünk, és elismerjük, megbecsüljük elért eredményeinket.

Ne feledd mennyi mindent elértél, mennyi mindent megtanultál, mennyi mindenben fejlődtél az évek során.

Biztosan van még mit tanulj, van még mit csiszolni magadon, hogy önmagad legjobb verziója lehess, de becsüld meg elért eredményeidet.

LÉGY HÁLÁS AZÉRT, AMID VAN.

Hasznos Tipp

Ezért vagyok hálás...

Ha úgy érzed hiába a sok fáradtság, mégsem látsz ki a feladatok mögül, próbáld ki, hogy leírod mi mindent értél el eddig, mennyi mindenért lehetsz hálás vagy büszke magadra.

Meglátod, felszabadító érzés lesz, és több erőd lesz a folytatáshoz.