Pénzügyi IQ képzés

vállalkozónak, cégvezetőknek és döntéshozóknak

Érts Te is a pénzügyekhez!

Pénzügyi IQ képzés

vállalkozónak, cégvezetőknek és döntéshozóknak

Érts Te is a pénzügyekhez!

online, élő webinársorozat

Pénzügyi kurzus vállalkozóknak, cégvezetőknek, döntéshozóknak és NEKED!

Még 0 szabad hely van!

FEJLESZTD TE IS PÉNZÜGYI IQ-DAT!

A pénzügyi IQ segít bevételed és nyereséged növelésében

nemcsak az üzleti és befektetési döntéseknél hasznos, de magánemberként is elengedhetetlen, hogy értsd a legfontosabb összefüggéseket.

Egy cég sem marad talpon hosszútávon pénzügyi tudatosság nélkül. A Pénzügyi IQ képzésen megtanulhatod, hogyan gondolkodj pénzügyi kérdésekben, mi alapján érdemes döntened, hogyan tudod felmérni mi mennyit ér és megéri-e foglalkoznod vele. Megmutatom hogyan tudsz tőkeköltséget és megtérüléseket számolni, ami a céged pénzügyi stabilitása és eladósodottsága miatt meghatározó az üzleti siker szempontjából.

A képzés után tudatosan tudod alakítani és formálni céged stabilitását, felmérni pénzügyi lehetőségeidet és értékteremtő pénzügyi döntéseket hozni.

Ha nem alakítod tudatosan a vállalkozásod anyagi dolgait, komoly üzleti és pénzügyi kockázatokkal kell számolj, melyek a tudatos tervezéssel csökkenthetők.

NEKED KÉSZÜLT PÉNZÜGYI IQ TANFOLYAM, HA...

VÁLLALKOZÓ VAGY

saját vállalkozásod van és növelnéd vállalkozásod versenyképességét, pénzügyi és árazási kérdésekről döntesz, beruházást vagy új projektet tervezel. Célod, hogy megalapozott és értékteremtő pénzügyi döntéseket hozz.

VÁLLALKOZÁST SZERETNÉL INDÍTANI

elérkezett az ideje, hogy saját vállalkozásba kezdj és szeretnéd tudatosan felépíteni vállalkozásodat pénzügyi szempontból is. A vállalkozás indítás fontos része a financiális tervezés, ami sokkal egyszerűbb, cserébe milliószor fontosabb, mint gondolnád. A tudatos anyagi tervezéssel rengeteg pénzt és energiát tudsz spórolni, ráadásul növeli vállalkozásod túlélési esélyeit és javítja kilátásait.

CÉG VEZETŐ VAGY

a pénzügy nem a fő tevékenységed, de felelős vagy ezért a területért is, és szeretnél megalapozott döntést hozni, hogy nyereséges és fenntarthatóan sikeres céget építhess.

ÜZLETI DÖNTÉSEKET HOZOL

ha felelős döntéshozóként neked kell választanod több lehetőség közöl, rajtad áll mibe fektet a cég, melyik projekt valósul meg és milyen feltételekkel, akkor ez a kurzus Neked készült.

TULAJDONOS VAGY

abba érdemes időt, energiát és pénzt tenni, ami hosszú távon nyereséges. De mindig fontos kérdés, hogy visszaforgasd-e a vállalkozásod által termelt nyereséget vagy osztalékként kivedd. Új projekt vagy beruházás esetén is tudnod kell, hogy megéri-e belevágni és ha igen, akkor hogyan?! Most megtanulhatod, hogy tudod gyorsan és egyszerűen ezt felmérni.

BEFEKTETŐ VAGY

a befektetések világa nagyon izgalmas, de hogy megalapozott befektetési döntéseket tudj hozni, elengedhetetlen, hogy átlásd az alapvető financiális összefüggéseket és vállalati pénzügyi kalkulációkat. Értsd mibe miért fektetsz, ha okosan csinálod egy CFO agyával tudsz gondolkozni.

Jó lenne megtanulni kontrollálni az anyagi helyzeted?

Itt az ideje, hogy megtedd az első lépést, hogy megfelelően urald a pénzügyeidet!

Pénzügyi IQ képzés ütemterve

A legfontosabb pénzügyi összefüggések egyszerűen és érthetően!

7 alkalom

2023.10.18. (szerda) 18:00 - 20:00

A pénz időértéke, kamatok és hozamok egyszerűen

2023.10.25. (szerda) 18:00 - 20:00

Megtérül a befektetett pénz és energia? Megéri belevágni?

2023.11.08. (szerda) 18:00 - 20:00

Kockázat nélkül nincs hozam, de miért is fontos ez?

2023.11.15. (szerda) 18:00 - 20:00

Hitel és kötvény kalkuláció egyszerűen és érthetően

2023.11.22. (szerda) 18:00 - 20:00

Tulajdonosi szemlélet, avagy mikor visszaforgassam vissza a nyereséget?

2023.11.29. (szerda) 18:00 - 20:00

Finanszírozási szerkezet és tőkeköltség számítás

2023.12.06. (szerda) 18:00 - 20:00

Egyszerű cash flow előrejelzés a pénzügyi tervezéshez

A tanfolyamról felvétel készül, ami bármikor visszanézhető, így nem maradsz le akkor sem, ha valamelyik alkalom időpontja nem megfelelő.

A pénzügyekhez nem csak a pénzügyeseknek kell értenie, hanem mindenkinek, aki pénzügyi döntéseket hoz.

Cégvezetőként és vállalkozóként a pénzügyi döntésekkel értéket kell teremtened, hogy fenntarthatóan sikeres vállalkozást építhess. A legkisebbtől a legnagyobbig minden vállalkozásnak fontos, hogy döntéshozói szinten magad is érts a céged financiális folyamataihoz, ez a lehetőségek feltárása és értékelése szempontjából elengedhetetlen.

Magánemberként is hatalmas előny, ha átlátod az alapvető pénzügyi összefüggéseket, ha tisztában vagy az alapokkal és tudod, hogy mire kell figyelj hitelfelvételkor, a megtakarításaid kezelésénél, illetve bármilyen pénzügyi döntés meghozatalakor.

A Pénzügyi IQ képzés keretében az értékteremtő pénzügyi folyamatok és döntések kialakításában és megvalósításában adok gyakorlatorientált segítséget.

Tanuld meg MOST az alapvető pénzügyi összefüggéseket egyszerű és könnyen érthető formában!

A tanfolyamnak nincs semmilyen előfeltétele, ha szeretnéd átlátni és megérteni az összefüggéseket, ezt a tanfolyamot Neked való!

Ez kell nekem!

MAGÁNEMBERKÉNT

megéri fejleszteni a Pénzügyi IQ-dat azért, hogy...

ÜZLETI DÖNTÉSHOZÓKÉNT

megéri fejleszteni a Pénzügyi IQ-dat azért, hogy...

Ez kell nekem!

Fejleszd Pénzügyi IQ-dat velünk!

A magánéletben és az üzleti döntésekhez is elengedhetetlen pénzügyi összefüggések egyszerű és érthető formában!

Tanfolyam díja

RÉSZVÉTEL

A tanfolyam online webinárium keretében zajlik majd, ahol élőben beszéljük át a témákat, nyugodtan kérdezhetsz, hozzászólhatsz a témához Te is.

FELVÉTEL

Minden alkalomról felvétel készül, ha nem jó az időpont bármikor visszanézheted a webinárium felvételét.

7 ALKALMAS tanfolyam értéke

132.930 Ft helyett

Early bird

bruttó 99.990 Ft

78.732 Ft + ÁFA

(2023. szeptember 10-ig)

KURZUSOK:

FUNKCIÓK ÉS ELŐNYÖK:

🔒100% biztonságos fizetés

7 alkalom egyben

bruttó 119.990 Ft

104.669 Ft + ÁFA

KURZUSOK:

FUNKCIÓK ÉS ELŐNYÖK:

🔒100% biztonságos fizetés

1 alkalom

bruttó 18.990 Ft

14.952 Ft + ÁFA

Részvétel egy választott kurzuson.

FUNKCIÓK ÉS ELŐNYÖK:

🔒100% biztonságos fizetés

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2023.10.10. (kedd) 23:59

nap
óra
perc
mp

MAX: 50 FŐ

Még 0 szabad hely van!

30 NAPOS PÉNZVISSSZAFIZETÉSI GARANCIA

Annyira hiszünk a Pénzügyi IQ képzés hatékonyságában és abban, hogy bárkinek meg tudjuk tanítani a fontosabb pénzügyi összefüggéseket, hogy ha 30 napon belül bármikor úgy érzed, hogy a kurzus mégsem neked való, egyszerűen írj nekünk egy e-mailt, és mi kérdés nélkül visszautaljuk a teljes vételárat.

Biztosak vagyunk benne, hogy a Pénzügyi IQ képzésen olyan gyakorlati összefüggéseket, és tudást adunk át, amivel 100%-ig meg leszel elégedve!

FONTOS: Nem tudok semmilyen garanciát adni arra, hogy te sikeres leszel a befektetéseidben és a pénzügyi tervezésben, mivel nem tudok helyetted dolgozni és tervezni. Érezned kell a saját felelősségedet és tényleg bele kell raknod a munkát, hogy elsajátítsd a tananyagot. Az viszont biztos, hogy mindent megadok ahhoz, hogy ha te is akarod, akkor sikeres legyél.

FOLYAMATOS FRISSÍTÉSEK, ÖRÖKÖS HOZZÁFÉRÉS

2012 óta folyamatosan megújul, frissül a képzés anyaga, hogy naprakész legyen a tananyag és aktuális gyakorlati példákon keresztül mutathassuk be a fontosabb pénzügyi összefüggéseket. Ezekhez pedig örökös hozzáférést is biztosítunk számodra.

Az alapvető pénzügyi összefüggések mellett az aktuális piaci sajátosságokról is beszélünk, amiket mi rendszerint monitorozunk, hogy felkészítsünk a pénzügyi döntéshozatalra.

Pénzügyi alapok érthetően

Itt a lehetőség, hogy elindulj vállalkozásod tudatos pénzügyi fejlesztése felé és megértsd a legfontosabb pénzügyi alapokat. A Pénzügyi IQ képzésen elsajátíthatod az alaptudást, amire szükséged van az anyagi biztonság és fenntartható fejlődés megteremtéséhez.

Az iskolában nem tanították meg, hogy hogyan kell a pénzel jól bánni, mire kell figyelj és hogy működik a pénzügyek világa, pedig erre minden embernek szüksége van, többek között NEKED is, amennyiben valaha hitelt veszel fel, megtakarításod van vagy bármilyen nagyobb beruházási döntést hozol (pl. ház építés/vásárlás, saját autó vásárlás).

Kezeld okosan és magabiztosan pénzügyeidet és ne bízd magad a véletlenre! Vegyél részt Te is a Pénzügyi IQ tréningemen!

BEMUTATKOZÁS

Vági Margit vagyok a WMI Business alapítója, több mint 10 éve foglalkozom vállalati pénzügyekkel. Az induló vállalkozásoktól a nagy tőzsdei vállalatokon át, több száz cég pénzügyi tervének, finanszírozási szerkezetének és forrásbevonásának kialakításában vettem részt. A kockázati tőke befektetésektől a tőzsdei kibocsátásokig ismerem a pénzügyi szektort, magabiztos és gyakorlati tudással rendelkezem, melyet szeretnék Veled is megosztani.

Nagyon szeretek tanítani, 2011 óta közgazdász hallgatóknak tanítok pénzügyi tervezést, üzleti tervezést, vállalatértékelést és vállalati pénzügyeket. Célom, hogy egyszerű és érthető formában tudjam átadni a vállalkozók és üzletemberek, illetve motivált magánemberek számára a hasznos pénzügyi és üzleti tervezési ismereteket, úgy hogy az mindenki számára könnyen érthető és alkalmazható legyen, különösebb előképzettség nélkül is.

Üzleti tanácsadóként 300+ ügyfél, 600+ képzésnap, 200+ üzleti terv, 5000+ óra üzleti konzultáció után indítottam el saját vállalkozásomat, melynek célja, hogy egyszerű és érthető formában mindenki számra elérhetővé tegyem az üzleti és pénzügyi tervezéshez és céljaik megvalósításához szükséges alapokat.

Célom, hogy egyszerű és érthető formában adjam át Neked a legfontosabb pénzügyi ismereteket, ami megkönnyíti a pénzügyi döntéseidet és magabiztos alapot ad ezen területen a jövöben.

Kinek ajánlom a Pénzügyi IQ képzést?

Nem Neked való a Pénzügyi IQ képzés, ha...

EGYSZERŰ, ÉRTHETŐ ÉS NAGYON HASZNOS

Ha egy barátodnak ajánlanád, mit mondanál a pénzügyi tanfolyamról?

Margit következetes, érhetően magyaráz, úgy, hogy azt egy laikus is könnyen megértse. Némi gyakorlással és odafigyeléssel, sikeresen veszed az akadályokat!
Dr Bognár Gabriella
ügyvéd
Ha a pénzügy, gazdasági terület érdekel, akkor Vági Margitot ajánlom, mert ő a legmegfelelőbb ember, aki feltárja számodra a pénzügy világ legfontosabb mérföldköveit és egyben rejtelmeit is. Vele nem csak egy élmény a tanulás, hanem a leghatékonyabb módon tudod pénzügyi ismereteidet bővíteni. Számomra ő az az ember, akitől nagyon szívesen kérek tanácsot, kérem ki a véleményét legyen szó bármilyen gazdasági hatásról, vagy kiváltó ok-okozatról.
Klis Krisztián
közgazdász és élsportoló
Én még mindig emlegetem a baráti körömben, hogy csodát hajtottál végre, hogy én hármasra….megismétlem: HÁRMASRA vizsgáztam pénzügyből a Corvinus-on……. 😀
Hanna
közgazdász
Margit segített nekem felkészülni a vállalati pénzügyek vizsgámra. Minden órán éreztem, hogy felkészülve érkezik és igazán segíteni szeretne nekem, hogy sikeresen vizsgázhassak. Számomra nagyon hatásos volt a tanítási módszere, mindent előre megértettem és elsőre átmentem a vizsgán! Nagyon hálás vagyok neki a segítségért!
Hanak Fanny
közgazdász
"Bölcsész alapképzettséggel jelentkeztem közgazdász szakra, és rengeteg korrepetálásra volt szükségem közgazdaságtanból, hogy felzárkózzak a többiekhez. Margit volt az egyik felkészítő tanárom, aki kitartóan segített, hogy ez mihamarabb megtörténjen. Számomra az volt megdöbbentő, hogy amellett, hogy Margit kedves és türelmes volt, mindenhez úgy értett, hogy maximálisan tudott nekem segíteni. Természetesen meglettek a vizsgák és szigorlatok és szép eredményekkel. Minden percét megérte, és ha most kellene ilyen nehezeket tanulnom, én biztosan neki szólnék újra.
Vincze Nikolett
ACC kommunikációs készségfejlesztő, business and team coach

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Igen, a Pénzügyi képzésen gyakorlati példákon keresztül értheted meg a fontosabb pénzügyi összefüggéseket. A száraz elmélet helyett izgalmas összefüggéseket és valós példákat beszélünk át, melyek fejlesztik pénzügyi gondolkodásodat.
 

Semmilyen előképzettségre nincs szükség, a pénzügyek világát a józan paraszti ész és logikus összefüggések mozgatják, így csak nyitottság, érdeklődés és fókusz kell, hogy Te is megérthesd őket. A legbonyolultabb dolog a szorzás, osztás, összeadás és kivonás lesz, ami segít a pénzügyi tervezésben, itt most tényleg a megértés és szemlélet formálás a cél.
 

Minden alkalomról felvétel készül, melyet bármikor vissza tudsz nézni, illetve minden anyaghoz készül egy rövid kisokos, melyet később is tudsz használni, hátha szükséged lesz rá egy-egy pénzügyi döntés előkészítése során.
 

Erős alapokra lehet építkezni, ezért érdemes végigvenni az alapokat ebben az esetben is. Több haladó pénzügyi kurzusunk is lesz, oda is várunk szeretettel, de a Pénzügyi IQ képzést kár lenne kihagynod, ez az alapja mindennek.

Online kártyás fizetéssel tudsz fizetni.

Az online fizetés a Paylike rendszerén keresztül történik. Webáruházunkban gyorsan és biztonságosan fizethetsz bankkártyával a Paylike rendszerét használva.

Paylike
E-mail: hello@paylike.hu
Telefonszám: +36 1 500 9480
Cím: P. O. Pedersensvej 14, Aarhus, Dánia
https://paylike.hu/

A Paylike támogatja a 3-D Secure rendszert. A 3-D Secure szolgáltatás MasterCard-al és Visaval is használható. A 3-D Secure engedélyezésével kártya tranzakcióit biztonságosabbá teheti. A 3-D Secure egy protokoll, aminek célja az online kártya tranzakciók biztonságának növelése. A biztonsági szolgáltatás a Visa-nál “Verified by Visa”, a MasterCard-nál pedig a “MasterCard SecureCode” néven működik.

Probléma esetén elsősorban velünk vedd fel a kapcsolatot a help@wmilearning.com email címen e-mailben!

Ha szeretnéd megvásárolni a WMI Business Compass-t, azt a „Megrendelem” gombra történő kattintással teheted meg. Ha kiválasztottad, mely csomagot szeretnéd választani, a “Fizetés” gombra történő kattintással a “Rendelés részletei” oldalra léphetsz, ahol szükséges megadnod a számlázási és szállítási adataidat. Közvetlenül a rendelés jóváhagyása előtt ellenőrizheted az adatok helyességét, és ha javítani szeretnél, bármelyik mezőre kattintva van erre lehetőség. A megrendelni kívánt csomagot és mennyiségüket a “Számlázási adatok” mellett “A rendelés tartalma” alatt ellenőrizheted, és ha ezeken módosítani szeretnél itt megteheted.

Ha mindent rendben találsz, a „Megrendelés elküldés” gombra kattintva véglegesítheted rendelésed, melyről weboldalunkon és e-mailben is visszaigazolást kapsz. Ha az online fizetést választottad, a “Tovább a fizetéshez” gomb kattintásával juthatsz el a Paylike biztonságos fizetési felületére. Abban az esetben, ha a visszaigazoló e-mailben veszed észre, hogy hibás adatot adtál meg, kérjük, haladéktalanul, 24 órán belül jelezd felénk.

Minden olyan VISA, Mastercard és Maestro kártya alkalmas az internetes fizetésre, amely erre a célra engedélyeztetve van a kártyakibocsátó bank által. A fizetési ablakunkhoz 3-D Secure szolgáltatást biztosítunk. A 3-D Secure szolgáltatás MasterCard-al és Visa-val is használható. A 3-D Secure engedélyezésével kártya tranzakcióidat még biztonságosabbá teheted.

A WMI Learning Kft. semmilyen körülmények között nem fér hozzá a bankkártya, vagy a hitelkártya adataihoz, nem is kezeli azokat. Adataid a Paylike biztonságos rendszerén keresztül kezeli. Banki partner – Paylike – A banki szolgáltatásokat a Clearhaus A/S (FT-no. 22006) biztosítja, amely hitelesítve van a dán pénzügyi felügyelet által, és a Mastercard és Visa Principal Member tagjának minősül.

2023.10.18. (szerda) 18:00 - 20:00

A pénz időértéke, kamatok és hozamok egyszerűen

 • A pénz időértéke – miért fontos, hogy kezeld, mit kell róla tudnod
 • Mi a különbség a jelenérték és a jövőérték között?
 • Kamat számítás – egyszerű kamatszámítás és a kamatos kamat
 • Hozamszámítás
 • Reális határidős kamatláb

A tanfolyam végére a gyakorlatban is alkalmazható ismereteket kapsz a jelenértékszámítással, kamatszámítással és hozamokkal kapcsolatban, megérted az idő szerepét a pénzügyi döntésekhez kapcsolódóan.

A tanfolyam ONLINE ÉLŐ ESEMÉNY formájában történik, Zoom alkalmazáson keresztül lehet csatlakozni.

Az online tanfolyamon gyakorlati példákon keresztül mutatom be az összefüggéseket, hogy mindenki könnyen át tudja ültetni a gyakorlatba a tanultakat.

Minden témakörnél összefoglalom a legfontosabb tudnivalókat, majd megnézzük, hogyan lehet ezzel számolni a hétköznapi üzleti döntések során. Konkrét üzleti példákon keresztül haladunk lépésről-lépésre a pénzügyi összefüggések megértésével. A saját üzleti példád is feldobhatod, melyek megbeszélésére is lehetőséget biztosít a tanfolyam.

A szükséges számítások elvégzéséhez és elemzéséhez Excel alapú sablonokat kapsz, mellyel könnyen és hatékonyan tudunk majd számolni. A tanfolyamnak nincs semmilyen előfeltétele, ha szeretnéd átlátni és megérteni az összefüggéseket, ezt a tanfolyamot Neked való!

2023.10.25. (szerda) 18:00 - 20:00

Megtérül a befektetett pénz és energia? Megéri belevágni?

 • Árazás – mennyit ér egy adott projekt vagy beruházás?
 • Megtérülés számítás – megéri-e belevágni a projektbe?
 • Megtérülési mutatók – milyen mutatókat érdemes figyelembe venned, ezek mire jók?

A tanfolyam végére a gyakorlatban is alkalmazható ismereteket kapsz a befektetett energia megtérülésével kapcsolatban, megismered a megtérülési mutatókat és ki tudod majd számolni, hogy adott feltételek mellett megéri-e belevágnod adott projektbe, illetve megismered a fontosabb megtérülési mutatókat.

A tanfolyam ONLINE ÉLŐ ESEMÉNY formájában történik, Zoom alkalmazáson keresztül lehet csatlakozni.

Az online tanfolyamon gyakorlati példákon keresztül mutatom be az összefüggéseket, hogy mindenki könnyen át tudja ültetni a gyakorlatba a tanultakat.

Minden témakörnél összefoglalom a legfontosabb tudnivalókat, majd megnézzük, hogyan lehet ezzel számolni a hétköznapi üzleti döntések során. Konkrét üzleti példákon keresztül haladunk lépésről-lépésre a pénzügyi összefüggések megértésével. A saját üzleti példád is feldobhatod, melyek megbeszélésére is lehetőséget biztosít a tanfolyam.

A szükséges számítások elvégzéséhez és elemzéséhez Excel alapú sablonokat kapsz, mellyel könnyen és hatékonyan tudunk majd számolni. A tanfolyamnak nincs semmilyen előfeltétele, ha szeretnéd átlátni és megérteni az összefüggéseket, ezt a tanfolyamot Neked való!

2023.11.08. (szerda) 18:00 - 20:00

Kockázat nélkül nincs hozam, de miért is fontos ez?

 • Kockázat – mit is értünk ez alatt? miért fontos? hogy vedd figyelembe?
 • Portfólió elvárt hozama – mi az összefüggés a kockázat és a hozam között? miért érdemes ezzel foglalkoznod?
 • Befektetési portfólió kockázata – több tevékenység esetén, hogy tudod csökkenteni a kockázatot? mi is az a diverzifikáció és mire használhatod?

A tanfolyam végére ismerni fogod a kockázat és hozam közti összefüggéseket, megtanulod az ezzel kapcsolatos fontosabb számításokat. Befektetési és üzleti döntéseid során figyelembe tudod venni a kockázat szerepét és vállalkozásodra gyakorolt hatását pénzügyi és üzleti szempontból egyaránt.

A tanfolyam ONLINE ÉLŐ ESEMÉNY formájában történik, Zoom alkalmazáson keresztül lehet csatlakozni.

Az online tanfolyamon gyakorlati példákon keresztül mutatom be az összefüggéseket, hogy mindenki könnyen át tudja ültetni a gyakorlatba a tanultakat.

Minden témakörnél összefoglalom a legfontosabb tudnivalókat, majd megnézzük, hogyan lehet ezzel számolni a hétköznapi üzleti döntések során. Konkrét üzleti példákon keresztül haladunk lépésről-lépésre a pénzügyi összefüggések megértésével. A saját üzleti példád is feldobhatod, melyek megbeszélésére is lehetőséget biztosít a tanfolyam.

A szükséges számítások elvégzéséhez és elemzéséhez Excel alapú sablonokat kapsz, mellyel könnyen és hatékonyan tudunk majd számolni. A tanfolyamnak nincs semmilyen előfeltétele, ha szeretnéd átlátni és megérteni az összefüggéseket, ezt a tanfolyamot Neked való!

2023.11.15. (szerda) 18:00 - 20:00

Hitel és kötvény kalkuláció egyszerűen és érthetően

 • Hitel – hogyan működik? Milyen valós formái vannak?
 • Kötvény – mi is ez? hogyan működik? mit érdemes róla tudni?
 • Hitel és kötvény árazás alapjai – tőketörlesztés, fennmaradó tőke, kamatfizetés, kötvény cash flow
 • Kamatszámítás és törlesztő részlet kalkuláció

A tanfolyam végére a gyakorlatban is alkalmazható ismereteket kapsz a hitel- és kötvénykalkulációval kapcsolatban. Megismered a fontosabb összefüggéseket, megtanulod, hogy hogyan lehet kamatot és törlesztőrészletet számolni, illetve megismered a kötvényárazás folyamatát.

A tanfolyam ONLINE ÉLŐ ESEMÉNY formájában történik, Zoom alkalmazáson keresztül lehet csatlakozni.

Az online tanfolyamon gyakorlati példákon keresztül mutatom be az összefüggéseket, hogy mindenki könnyen át tudja ültetni a gyakorlatba a tanultakat.

Minden témakörnél összefoglalom a legfontosabb tudnivalókat, majd megnézzük, hogyan lehet ezzel számolni a hétköznapi üzleti döntések során. Konkrét üzleti példákon keresztül haladunk lépésről-lépésre a pénzügyi összefüggések megértésével. A saját üzleti példád is feldobhatod, melyek megbeszélésére is lehetőséget biztosít a tanfolyam.

A szükséges számítások elvégzéséhez és elemzéséhez Excel alapú sablonokat kapsz, mellyel könnyen és hatékonyan tudunk majd számolni. A tanfolyamnak nincs semmilyen előfeltétele, ha szeretnéd átlátni és megérteni az összefüggéseket, ezt a tanfolyamot Neked való!

2023.11.22. (szerda) 18:00 - 20:00

Tulajdonosi szemlélet, avagy mikor visszaforgassam vissza a nyereséget?

 • Visszaforgassam a nyereséget vagy osztalékot fizessek?
 • Mekkora a következő évre várható osztalék?
 • Mekkora vállalkozás sajáttőkétől elvárt hozama?
 • Mekkora egy részvény reális ára?
 • Mekkora a növekedési lehetőségek jelenértéke?
 • Alacsonyabb vagy magasabb osztalékot célszerű fizetni?

A tanfolyam végére a gyakorlatban is alkalmazható ismereteket kapsz a tulajdonosi szemlélettel és részvény árazással kapcsolatban. Megismered, hogy milyen logika mentén és mikor érdemes osztalékot fizetned és a mikor térül meg a nyereség visszaforgatása. Stabilan tudni fogod, hogy hogyan számold ki a saját tőke hozamát, illetve hogyan történik a részvényeid árazása.

A tanfolyam ONLINE ÉLŐ ESEMÉNY formájában történik, Zoom alkalmazáson keresztül lehet csatlakozni.

Az online tanfolyamon gyakorlati példákon keresztül mutatom be az összefüggéseket, hogy mindenki könnyen át tudja ültetni a gyakorlatba a tanultakat.

Minden témakörnél összefoglalom a legfontosabb tudnivalókat, majd megnézzük, hogyan lehet ezzel számolni a hétköznapi üzleti döntések során. Konkrét üzleti példákon keresztül haladunk lépésről-lépésre a pénzügyi összefüggések megértésével. A saját üzleti példád is feldobhatod, melyek megbeszélésére is lehetőséget biztosít a tanfolyam.

A szükséges számítások elvégzéséhez és elemzéséhez Excel alapú sablonokat kapsz, mellyel könnyen és hatékonyan tudunk majd számolni. A tanfolyamnak nincs semmilyen előfeltétele, ha szeretnéd átlátni és megérteni az összefüggéseket, ezt a tanfolyamot Neked való!

2023.11.29. (szerda) 18:00 - 20:00

Finanszírozási szerkezet és tőkeköltség számítás

 • Tőkeköltség számítás alapjai – mi ez? hogy működik? miért fontos?
 • Tőkeáttétel szerepe
 • CAPM modell használata a tőkeköltség számítás során
 • Kockázatmentes hozam, Kockázati felár és piaci kockázat szerepe

A tanfolyam végére a gyakorlatban is alkalmazható ismereteket kapsz a tőkeköltség számítás fontosabb összefüggéseiről. Megismered a tőkeáttétel, piaci kockázat és kockázati felár szerepét. Átlátod majd a tőkeköltség számítással kapcsolatos fontosabb számításokat és az abban található összefüggéseket, melyre pénzügyi döntések során szükséged lesz.

A tanfolyam ONLINE ÉLŐ ESEMÉNY formájában történik, Zoom alkalmazáson keresztül lehet csatlakozni.

Az online tanfolyamon gyakorlati példákon keresztül mutatom be az összefüggéseket, hogy mindenki könnyen át tudja ültetni a gyakorlatba a tanultakat.

Minden témakörnél összefoglalom a legfontosabb tudnivalókat, majd megnézzük, hogyan lehet ezzel számolni a hétköznapi üzleti döntések során. Konkrét üzleti példákon keresztül haladunk lépésről-lépésre a pénzügyi összefüggések megértésével. A saját üzleti példád is feldobhatod, melyek megbeszélésére is lehetőséget biztosít a tanfolyam.

A szükséges számítások elvégzéséhez és elemzéséhez Excel alapú sablonokat kapsz, mellyel könnyen és hatékonyan tudunk majd számolni. A tanfolyamnak nincs semmilyen előfeltétele, ha szeretnéd átlátni és megérteni az összefüggéseket, ezt a tanfolyamot Neked való!

2023.12.06. (szerda) 18:00 - 20:00

Egyszerű cash flow előrejelzés a pénzügyi tervezéshez

 • Egyszerűsített cash flow kimutatás fontosabb összefüggések bemutatása
 • Egyszerűsített Cash Flow kimutatás összeállítása
 • Mérleg, Eredménykimutatás és Cash Flow kimutatások tartalma és funkciója

A tanfolyam végére a gyakorlatban is alkalmazható ismereteket kapsz a cash flow kimutatással kapcsolatban, átlátod a legfontosabb összefüggéseket és a kimutatás felépítési folyamatát. Megismered az egyes sorok tartalmát és az egyszerűsített Cash Flow kimutatás összeállításának módját, melyre a pénzügyi tervezés során szükséged lesz,

A tanfolyam ONLINE ÉLŐ ESEMÉNY formájában történik, Zoom alkalmazáson keresztül lehet csatlakozni.

Az online tanfolyamon gyakorlati példákon keresztül mutatom be az összefüggéseket, hogy mindenki könnyen át tudja ültetni a gyakorlatba a tanultakat.

Minden témakörnél összefoglalom a legfontosabb tudnivalókat, majd megnézzük, hogyan lehet ezzel számolni a hétköznapi üzleti döntések során. Konkrét üzleti példákon keresztül haladunk lépésről-lépésre a pénzügyi összefüggések megértésével. A saját üzleti példád is feldobhatod, melyek megbeszélésére is lehetőséget biztosít a tanfolyam.

A szükséges számítások elvégzéséhez és elemzéséhez Excel alapú sablonokat kapsz, mellyel könnyen és hatékonyan tudunk majd számolni. A tanfolyamnak nincs semmilyen előfeltétele, ha szeretnéd átlátni és megérteni az összefüggéseket, ezt a tanfolyamot Neked való!

1 alkalom

bruttó 18.990 Ft

2023.10.18. (szerda) 18:00 - 20:00

A pénz időértéke, kamatok és hozamok egyszerűen

2023.10.25. (szerda) 18:00 - 20:00

Megtérül a befektetett pénz és energia? Megéri belevágni?

2023.11.08. (szerda) 18:00 - 20:00

Kockázat nélkül nincs hozam, de miért is fontos ez?

2023.11.15. (szerda) 18:00 - 20:00

Hitel és kötvény kalkuláció egyszerűen és érthetően

2023.11.22. (szerda) 18:00 - 20:00

Tulajdonosi szemlélet, avagy mikor visszaforgassam vissza a nyereséget?

2023.11.29. (szerda) 18:00 - 20:00

Finanszírozási szerkezet és tőkeköltség számítás

2023.12.06. (szerda) 18:00 - 20:00

Egyszerű cash flow előrejelzés a pénzügyi tervezéshez